středa 27. dubna 2016

Lavička nemusí sloužit jen k odpočinku II. část


V našem dalším článku zůstaneme ještě chvilku u lavičky a jejího  využití pro zlepšení figury. Tentokrát si ale na pomoc vezmeme i další „náčiní“ a to pískoviště. Pokud zvolíš staré oprýskané pískoviště jako my, podlož si něčím ruce!  Při třetí sérii poznáš proč :)
Neměj strach, pokud se nikde v okolí nenachází pískoviště, cvik můžeš provádět stejným způsobem i na lavičce.
Chceš se v létě blýsknout pěkně tvarovanýma rukama? Neváhej a zařaď si tyto cviky do svého běžeckého, cvičebního plánu.
1. Kliky

Staré dobré kliky… :) Právě proto jsme je zařadily mezi první cviky, kterými tě chceme inspirovat.

Opři se rukama o hranu pískoviště, výchozí pozice. Ruce dej na víc než šířku ramen. Srovnej záda, zatáhni ramena dolů, tlač lopatky k sobě a dolů, vtáhni břicho dovnitř. Nožky můžeš mít lehce od sebe. Hlava je v prodloužení páteře, zrak směřuje rovně dolů. Ne před sebe, pod sebe, nezakláněj hlavu, ani ji nepřitahuj k tělu. Zpevni celé tělo!

A teď už jen plynulý pohyb dolů a nahoru. Loket s ramenem svírá pravý úhel. Mysli na rovná záda a vtažené břicho. Dýchej! Nádech dolů s klikem, výdech nahoru. Vydechuj se záběrem.  
Napoprvé nemusíš provést klik dokonale, zkus aspoň kousek. Uvidíš, že s každým opakováním cviku se dostaneš o kousek níž.
Jedná se o nejlehčí variantu kliku. V dalších dílech ti ukážeme i náročnější verzi… teď jsme ale teprve na začátku.


2. Obrácené kliky

Dáme odpočinout prsním svalům a vrhneme se na tricepsy.



Pohodlně se opři rukama o lavičku. Propni ruce v loktech, ramena směřují dolů od uší, rovná záda, vtažené břicho. Chodidla můžeš mít pod koleny či lehce vpředu.



Pokrč ruce a zadek pusť dolů. Ruce jsou opět do pravého úhlu, lokty, ramena. Na fotce bych mohla jít ještě níž, ale už jsem asi nemohla  :) Po 9km běhu se není čemu divit. Zadek směřuje dolů k zemi, ne pod sebe. Mysli na to, že cvik táhneš rukama, ne zády či zadečkem. Nádech nahoru, výdech dolů.
Dej si tři série po deseti. Mezi sériemi dej 30 vteřin pauzu. Mezi cviky 2 minuty – to si zapamatuj, začneš tak každý další cvik. Postupně navyšuj série.  
A co bude v příštím článku? Nechci předbíhat, ale máme v plánu jednu specialitku.
Jdeme do toho společně!
Těší se BoNo :)

Žádné komentáře:

Okomentovat