čtvrtek 26. května 2016

Dřepáky

Přinášíme ti další speciální cvičení a tím jsou dřepy, které můžeš cvičit ve dvojici. Vyjely jsme do krásného prostředí Jablonecké přehrady. Celou přehradu zvládneš taky hravě oběhnout nebo objet na bruslích či na kole.
Neexistuje efektivnější a účinnější cvičení na vytvarování a zpevnění hýžďových svalů než právě dřepy. K tomuhle cviku nepotřebuješ žádné náčiní. Prosně jen vyběhni na čerstvý vzduch.

Navíc můžeš cvičení  spojit s běžným pokecem s kamarádkou. Takže zabiješ dvě mouchy jednou ranou :)

Stoupněte si zády k sobě, opřete se o sebe lopatkami a rameny, ale opravdu opřete!! Pomůže vám to. Čím větší vahou se o sebe budete opírat, tím lépe udržíte stabilitu. Poté udělejte krok vpřed.
Hlídejte si kolena, aby nešla přes špičky. Záda se vzájemně dotýkají po celou dobu cviku. Nohy na šířku ramen, tentokrát klidně i širší. Hlavu vytahuj směrem nahoru, drž vcucnuté bříško.


S pohybem dolů natáhni ruce před sebe, pomohou ti s rovnováhou. Snaž se jít až na úroveň kolen. Pravidelně dýchej. Výdech dolů, nádech nahoru.

Dej si 3 série po deseti! My to zvládly ;) Zadek je velký sval, tak mu dej co proto! Mezi sériemi si dej jako obvykle 30 vteřin pauzu. Pokud zařadíš další cviky z minulých článků, dej si mezi nima 2 minuty oddych.

Jdeme do toho společně!

Těší se BoNo :)

Žádné komentáře:

Okomentovat