středa 7. září 2016

Vyraž na schody 2. část

BoNo je tu opět s další sadou cviků na schodech. Je úplně jedno na jaké schody vyběhneš...kamenné, drátěné, nízké, vysoké nebo ty potažené linem v paneláku. Záleží jen a jen na tobě, na jaké se cítíš. Neboj se výzvy a zvol těžší variantu ;)

Dneska jsme se zaměřily na svalovou partii přední části stehen a hýžďové svaly. Pojďme na to!

Stoupni si na schod - první, druhý, třetí - je to jedno. Důležité je, abys měla rovnováhu. Postav se na jednu nohu, mírně ji pokrč v koleni, a druhou nohu zvedej před sebe. Nezvedej ji moc vysoko, aby ses nezakláněla nebo neprohýbala v bedrech! Snaž se držet rovná záda. Zatni svaly na břiše! Ruce si dej v bok nebo si je semkni před sebou (zvol si pro sebe pohodlnější variantu). Vše ti pomůže udržet rovnováhu.

obrázek č. 1

Dej si opakovaně série 3x10. Sřídej nohy po každé sérii. Tzn. 1x10 levá, 1x10 pravá. Tím, že střídáš lEvou, pravou nohu, nemusíš dělat pauzu mezi sériemi. Pro cílenější cvičení si přidej i malé pohyby nohou nahoře. Zůstaň v pozici jako na obrázku č. 1 a pohybuj nohou jen v malém rozsahu nahoru a dolů. I při tomto cviku dodržuj počty sérií.

Druhý cvik ti pomůže vytvarovat hýžďové svaly.

Stoupni si na schod, tentokrát čelem ke schodům. Opět si stoupni na jednu nohu, měj ji mírně pokrčenou v koleni. Snaž se opět držet rovná záda. Druhou nohu zvedej za sebe směrem nahoru. Jen do takové výšky, aby ses nepředkláněla - to je důležité upozornění! Ruce můžeš mít v bok nebo je  před sebou semkni. Lépe udržíš stabilitu.

obrázek č. 2

Dej si opakovaně série 3x10. Opět střídej nohy po10ti. Každou nohou třikrát. Tím, že střídáš pravou, levou, tak nemusíš dělat pauzu mezi sériemi. Pro cílenější cvičení si přidej i malé pohyby nahoře. Zůstaneš v pozici kterou vidíš na obrázku č. 2, pohybuj nohou v nejvyšším bodě v malém rozsahu nahoru a dolů. I tady dodržuj počty sérií.

Doufáme, že cviky vyzkoušíš! My si cvičení užily krásně na čerstvém vzduchu a ještě jsme se stihly opálit ;)

V příštím článku se můžeš těšit na naše první video :)

Teší se BoNo! :)


Žádné komentáře:

Okomentovat